Eşcinsel’lerin çocukları daha mutlu
Melbourne Üniversitesi’nde yayımlanan bir araştırmaya göre eşcinsel çiftlerin yetiştirdiği çocukların geleneksel ailelerin yetiştirdiği çocuklara kıyasla daha sağlıklı ve daha mutlu.
Bilim adamları araştırmayı çoğunluğu kadın olan 315 eş cinsel çift ve 500 çocukla gerçekleştirdi.
İki annesi veya iki babası olan çocukların sağlık ve aile uyumu bakımından genel nüfustan daha iyi oldukları belirtildi.
Eşcinsel ailelerin çocukları sağlık ve aile uyumunda genel nüfustan yüzde 6 daha iyi sonuçlar gösterirken mizaç ve ruh hali, davranış, zihinsel sağlık ve kendine güven bakımından diğer çocuklarla aynı oldukları ortaya çıktı.
İki çocuğu olan ve araştırmayı yöneten eşcinsel bilim adamı Simon Crouch bu araştırmanın “aile üyelerinin birbirleriyle nasıl geçindiklerine baktığını” söyledi. Crouch, “eşcinsel ebeveynlerin ve çocuklarının iyi geçinmesinin çocuğun sağlığına olumlu etkileri olduğunu” belirtti.
Daha önceki araştırmalarla paralel sonuçlar elde eden araştırma yine de büyük tartışmalara sebep oldu.
ABC Radyo Avustralya’ya “Araştırmaya katılan ebeveynlerin hepsinin çocuklarının iyi durumda olduğunu düşünmelerine şaşırmadım,” şeklinde konuşan Aile Sesi Avustralya (Family Voice Australia) araştırma görevlisi Rosyln Phillips, “Çocuk ergenliğe ulaştığında bu tip araştırmaların ötesine bakmak lazım ve sadece o zaman ebeveynlerin performansı hakkında bağımsız bir değerlendirme yapabiliriz,” ifadesini kullandı.
İnternette araştırmayı eleştiren her kişi için tebrik eden bir kişi de bulunuyor.
Fark.com’daki bir yorumcu, “Hiçbir eşcinsel çift bir gece sarhoş olduktan sonra ertesi sabah kalkıp bir çocuğu evlatlık edinmek için gerekli belgeleri yanlışlıkla dolduklarını fark etmemiştir,” ifadesini kullandı.
Ancak konunun daha sorunlu noktası çocukların onları kabullenmek istemeyenler karşısında yaşamak zorunda kalabilecekleri olmaya devam ediyor.
“Toplumsal damgalama mektup ve benzeri yollarla üstü kapalı bir şekilde veya okulda zorbalık ve sataşmalar eşliğinde açık ve zarar verici bir şekilde gerçekleşebilir,” diyen Crouch, “Bulgularımıza göre bu aileler ne kadar fazla toplumsal baskı görüyorsa çocuğun sosyal ve duygusal sağlığı da o kadar etkileniyor,” ifadesini kullandı.